Merkel: Evropa mora da štedi

Merkelova je branila prošlonedjeljne odluke NATO u vezi sa Rusijom i naglasila da se sloboda Ukrajine mora osigurati, ali i potrebu pregovora sa Moskvom
1 komentar(a)
Angela Merkel u Bundestagu, Foto: Reuters
Angela Merkel u Bundestagu, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2014. 12:25h

Njemačka kancelarka Angela Merkel u generalnoj debati u Bundestagu o budžetu, ponovo se založila za oštru finansijsku disciplinu i kurs štednje i reformi.

"I ono što za Njemačku važi, to nepromijenjeno, takođe, važi i za Evropu", rekla je Merkelova i dodala da je stanje sada, kao i prije i uprkos najnovijim reformskim uspjesima i dalje krhko.

Merkelova je branila prošlonedjeljne odluke NATO u vezi sa Rusijom i naglasila da se sloboda Ukrajine mora osigurati, ali i potrebu pregovora sa Moskvom.

"Vrata za pregovore jesu i ostaju otvorena", rekla je Merkelova povodom Rusije, prenose njemački mediji danas i, kada je riječ o međunarodnoj politici, odlučno zahtijevala mjere protiv terorističke milicije "Islamska država" (IS).

Ona je rekla da bi što više država trebalo da se uključe u borbu protiv IS i posebno istakla sudbinu desetina hiljada izbjeglica kojima, kako je naglasila, prije izbijanja zime mora biti pružena pomoć.

Bonus video: