"Zaštita potrošača"

Rusija zabranjuje uvoz alkohola iz Ukrajine

Rusiju često optužuju da koristi "trgovinsko oružje" i sanitarne probleme, kao sredstvo diplomatskog pritiska na susjede
4 komentar(a)
Obolon pivo, Foto: Screenshot (YouTube)
Obolon pivo, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.08.2014. 16:15h

Ruska agencija za kontrolu hrane "Rospotrebnadzor" saopštila je da će da zabrani uvoz određenih tipova alkohola iz Ukrajine, što bi moglo dodatno da zakomplikuje odnose dvije zemlje.

"Tokom kontrole hrane i pića, odnosno votke, piva i pića srodnih pivu uočeno je više slučajeva kršenja pravnih normi u oblasti prava potrošača", navodi se u saopštenju.

"Rospotrebnadzor", čija je uloga zaštita ruskih potrošača, najavila je zabranu od 15. avgusta, piva "Obolon", pića srodnih pivu koje proizvodi ukrajinska kompanija "SUN InBev", kao i alkoholnih pića koja proizvodi Ukrajinska distributerska kompanija.

Ruska vlada zabranila je prošle sedmice uvoz velikog broja prehrambenih proizvoda iz EU i SAD, kao odogovor na sankcije koje su Rusiji uvele zapadne zemlje zbog ukrajinske krize.

Rusiju često optužuju da koristi "trgovinsko oružje" i sanitarne probleme, kao sredstvo diplomatskog pritiska na susjede, prenosi radio Slobodna Evropa.