Švajcarska: Voz iskočio iz šina

U vozu je bilo oko 200 putnika, a prema nezvaničnim informacijama bilo ih je "od pet do deset u vagonima koji su iskočili iz šina"
1 komentar(a)
Švajcarska, voz, Foto: Twitter
Švajcarska, voz, Foto: Twitter
Ažurirano: 13.08.2014. 14:10h

Dva vagona putničkog voza iskliznula su iz šina i završila u šumi pored pruge u Švajcarskoj. Nezvanično, nema žrtava, a povrijeđeno je sedam osoba.

Do nesreće je došlo između gradova Tifenkastel i Solis u planinskoj regiji, kada je klizište odnijelo dio pruge između dva tunela.

Zvaničnici još nisu objavili informacije o povrijeđenima, pa ni broj putnika u vagonima koji su iskočili iz šina, ali švajcarski mediji tvrde da ima pet teže povrijeđenih osoba i dvoje sa lakšim povredama. Svi su već prebačeni u bolnicu.

U vozu je bilo oko 200 putnika, a prema nezvaničnim informacijama bilo ih je "od pet do deset u vagonima koji su iskočili iz šina".

Povrijeđeni su helikopterima prebačeni u bolnice, dok su ostali putnici kompozicije pješke krenuli ka drugom vozu.

Voz je putovao iz Sent Morica u Šur, a prema dostupnim informacijama, uzrok nesreće su obilne padavine koje su izazvale klizište na mjestu na kojima tako nešto nije uobičajeno.

Portparol policijske stanice Danijel Cinzli istakao je za Blick.ch da se nesreća dogodila oko 13 sati po lokalnom vremenu, te da je teren veoma nepristupačan za spasilačke službe.

Oko mjesta događaja lete spasilački helikopteri, pristigle su su policija, hitna pomoć i vatrogasna služba.

Bonus video: