Kremlj: Ruska vojska nije pokušavala da uđe u Ukrajinu

"Rusija je i dalje ozbiljno zabrinuta zbog humanitarne katastrofe na istoku Ukrajine pošto je situacija sve alarmantnija", naveo je Peskov
0 komentar(a)
Proruski pobunjenici, Foto: Reuters
Proruski pobunjenici, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2014. 15:50h

Kremlj je danas negirao tvrdnje ukrajinske strane da ruska vojska nastoji da pređe na teritoriju susjedne Ukrajine.

"Takvih pokušaja ruske vojske nije bilo, rekao je novinarima u Sočiju portparol Kremlja", Dmitrij Peskov, prenosi Itar-Tass.

On je takođe dodao da Rusija preduzima korake da organizuje dostavu humanitarne pomoći istoku Ukrajine, ali nije naveo detalje.

"Rusija je i dalje ozbiljno zabrinuta zbog humanitarne katastrofe na istoku Ukrajine pošto je situacija sve alarmantnija", naveo je Peskov.

Na pitanje novinara kako će Kremlj odgovoriti na američke tvrdnje da će se na ruski unilateralni pokušaj dopremanja humanitarne pomoći istoku Ukrajine gledati kao na invaziju, Peskov je odgovorio "da je takva izjava primljena k znanju", izvještava Itar-Tass.

Govoreći o ruskom ograničenju uvoza sa Zapada, on je kazao da je to odgovor na akcije zapadnih zemalja protiv Moskve.

Peskov je podsjetio da Moskva nije inicirala sankcije već da je samo odgovorila na njih, prenosi Itar-Tass.

Putin zvanično najavio projekat eksploatacije nafte s SAD

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas na ekonomsku saradnju Rusije i Zapada, uprkos međusobno uvedenim sankcijama dvije strane.

On je zvanično najavio početak zajedničkog rusko-američkog projekta eksploatacije nafte u Karskom moru na Arktiku, koji bi trebalo da traje do oktobra, prenosi Capital.ba.

"Možemo da jedni drugima čestitamo na ovakvom projektu i spremni smo da proširimo saradnju s našim partnerima", rekao je Putin, čiji je govor iz Sočija emitovan putem video konferencije.

On je kazao da su pragmatizam i "zdrava pamet" jači uprkos političkim teškoćama u ovom trenutku.

Bonus video: