Vestminsterska palata se sada može iznajmiti

Britanski parlamentarci na svaki način pokušavaju da dopune svoj budžet...
192 pregleda 0 komentar(a)
Vestminsterska palata, Foto: Shutterstock
Vestminsterska palata, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.08.2014. 08:22h

Prostor u Vestminsterskoj palati, sjedištu Parlamenta Velike Britanije, ubuduće će moći da se iznajmljuje, piše na svom internet sajtu list Telegraf.

Britanski parlamentarci na svaki način pokušavaju da dopune svoj budžet, pa su tako nedavno odlučili da dozvole iznajmljivanje kraljevske galerije zdanja u kojem zasijedaju.

Namijenjena specijalnim svečanostima, ova reprezentativna prostorija je ugostila mnoge strane šefove država i krunisane glave.

Smještena na prvom spratu najstarijeg dijela londonskog istorijskog zdanja, sagrađenog davne 1097, galerija će biti dostupna svima, pod uslovom da za to imaju dovoljno dubok džep.

Zainteresovani će morati da se pridržavaju i veoma strogih pravila, te paziti da ne oštete ovaj prostor, sjedište Doma lordova i donjeg doma koji je u samom srcu političkog i kulturnog života Londona.

Galerija će moći da se iznajmljuje isključivo za svečanosti sa manje od 500 zvanica. Veće manifestacije biće izuzetno dozvoljene, ali ne više od četiri puta godišnje i uz obaveznu doplatu.

Vestminsterska palata neogotske arhitekture nalazi se na obali Temze, a od 1987. je na listi svjetske baštine Uneska.

Bonus video: