Polemika zbog izvinjenja zvaničnika zbog "glupih" odluka ruske vlade

"Svima se izvinjavam zbog gluposti koje radimo i obećanja koja ne držimo", napisao je zamjenik ministra ekonomije na Fejsbuku
0 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.08.2014. 15:07h

Jedan visoki ruski zvaničnik izazvao je danas polemiku nakon što se na društvenoj mreži Fejsbuk izvinio zbog "glupih" odluka vlade, koje mogu da budu "štetne" za

privredu zemlje.

"Svima se izvinjavam zbog gluposti koje radimo i obećanja koja ne držimo", napisao je na svojoj stranici Fejsbuka zamjenik ministra ekonomije Sergej Beljakov.

Među "glupim" odlukama je odluka donijeta ove nedelje da se novčana sredstva za isplatu penzija prenesu u druge svrhe, čime se produžava moratorijum od prošle godine koji omogućava da se dio novca namijenjenog budućim penzionerima ulaže u privredu.

Ta odluka je kritikovana u ruskoj javnosti i ocijenjena je kao pokušaj da se "popune rupe" u budžetu na račun budućih penzionera.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da taj novac "nije zaplijenjen", dok je ministar finansija Anton Siluanov rekao da je novac upotrijebljen za suočavanje s ekonomskom krizom i za razvoj crnomorskog poluostrva Krim, koji je u martu pripojen Rusiji.

Beljakov je rekao da ga je "sramota" zbog te odluke koja će "nanijeti štetu privredi, jer je vlada obećala da će moratorijum trajati samo godinu dana".

Beljakov je kasnije dodao da je to njegov lični stav i da se uzdržava od daljih komentara.

Frans pres ocjenjuje da je to znak nesuglasica unutar ruske vlade o privredi koja je pogođena sankcijama zbog krize u Ukrajini.

Bonus video: