Turska: Dvoje turista stradalo u poplavama

Jedan turski turista je dobio infarkt dok su ga spasioci vadili iz vode nakon što ga je nabujala voda odnijela i bacila o stijene
60 pregleda 0 komentar(a)
Poplave, Foto: Shutterstock
Poplave, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2014. 11:25h

Dvoje turskih turista stradalo je kada je usljed obilnih kiša poplavljen kanjon u zapadnoj Turskoj koji predstavlja veliku turističku atrakciju.

Obilne kiše, koje nisu tipične za ovo doba godine, u nedjelju su poplavile kanjon Saklikent u regionu Mugla, na Egejskoj obali, koja je tokom ljetnjih mjeseci veoma popularna među turistima.

Jedan turski turista je dobio infarkt dok su ga spasioci vadili iz vode nakon što ga je nabujala voda odnijela i bacila o stijene.

Tijelo drugog turskog turiste, koji se udavio, pronađeno je danas, piše turski list "Hurijet" na svom sajtu.

Skoro 50 turista je spaseno iz kanjona, a osam njih koji su skočili u vodu da pomognu spasiocima morali su biti hospitalizovani, navodi AFP.

Gradonačelnik iz te oblasti, koji je član vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP), izjavio je da je takva poplava neuobičajena, ali da je to Božja volja.

"Takve poplave se nikada ranije nisu desile u ovo doba godine. Posljednji put smo sličnu situaciju imali prije 15 godina. To je Božja volja", rekao je gradonačelnik distrikta Sejdikemer Hakup Otgoz.

Bonus video: