Jurilo ga 12 auta i helikopter, on ukradenim autom bježao 250 na sat

Automobil je 32-godišnji Litvanac ukrao u Njemačkoj posle ponoći a kada su za njim krenule njemačke policijske patrole pojurio je kao sumanut
3 komentar(a)
Auto potjera, Foto: Shutterstock
Auto potjera, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2014. 10:15h

Čak 12 policijskih vozila i helikopter jurili su noćas po autoputu koji spaja Njemačku i Češku jednog Litvanca u kradenom BMW-u koji im je izmicao brzinom od 250 kilometara na čas, dok ga nisu uhvatili blizu Praga.

Automobil je 32-godišnji Litvanac ukrao u Njemačkoj posle ponoći a kada su za njim krenule njemačke policijske patrole pojurio je kao sumanut i prešao na teritoriju Češke.

Pored šest njemačkih patrola za beguncem je krenulo i šest patrolnih vozila češke policije i jedan helikopter. "Stranac je skrenuo sa autoputa kod mjesta Tlustice i napustio automobil. Našao ga je policijski pas", kazala je danas za onlajn izdanje dnevnik Pravo Ivana Telekešova iz lokalne policije.

"Automobil je bio ukraden oko jedan sat noću u mjestu Dahau u Nemacckoj. Ne znamo još da li je vozač bio pod uticajem droga", kazala je portparol policije u Berounu kraj Praga Marcela Pučelikova. U sumanutoj jurnjavi na inače prometnom autoputu na sreću niko nije povrijeđen.

Bonus video: