London: Osuđena banda krijumčara žena iz Istočne Evrope

Prevarene žene su prinuđene da imaju seksualne odnose i sa po dvadesetak mušterija dnevno
0 komentar(a)
London, Big Ben, Foto: Shutterstock
London, Big Ben, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.07.2014. 20:37h

Međunarodna banda krijumčara ljudi prinudila je na prostituciju više od 120 žena iz Istočne Evrope, saopštila je danas britanska policija, dodajući da je ta mreža, uz pomoć nasilja i ponižavanja, upravljala bordelima širom Londona "u komercijalnim razmjerama".

Pet pripadnika bande je ove nedjelje osuđeno na između tri i 12 godina zatvora zbog namamljivanja žrtava u Veliku Britaniju lažnim obećanjima o legitimnom zapošljavanju. Prevarene žene su prinuđene da imaju seksualne odnose i sa po dvadesetak mušterija dnevno.

Organizator, 35-godišnji državljanin Indije Višal Čoderi, osuđen je na 12 godina zatvora.

Banda je upravljala ženama iz improvizovanog kol-centra. Koristila je više od 40 mobilnih telefona, pri čemu je svaki telefon sadržao ime žrtve, lokaciju javne kuće i tarife.

"Nivo nasilja i seksualne eksploatacije bio je visok", rekao je glavni policijski detektiv Mik Fortit.

Po njegovim riječima, jedna žena je bila prinuđena da izvodi "nasilne seksualne akte na ime kazne" zbog toga što je napustila bordel da bi - pribavila hranu.

Banda je oduzimala pasoše žrtava i prijetila im da će im obavijestiti porodice da se one u Britaniji bave prostitucijom, navela je policija.

Neke od žena su bile privučene obećanjem da će u Britaniji raditi kao bebi-siterke, sekretarice ili kućne pomoćnice.

One su se javljale na onlajn oglase za posao.

Većina žena je iz Mađarske, ostale su iz Poljkse i Češke.

Još nije poznato koliko godina je banda obavljala svoj kriminalni posao dok 2012. godine zapala za oko detektivima, koji su tada pokrenuli istragu.

Bonus video: