Porošenko nudi plan za prekid vatre, bomba kod konzulata Rusije u Odesi

Policija je saopštila da su muškarci uhapšeni na nekoliko stotina metara od generalnog konzulata Rusije u Odesi, gdje se u tom trenutku održavao protest
5 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2014. 20:36h

Ukrajinska policija uhapsila je u blizini ruskog konzulata u Odesi dvojicu muškaraca kod kojih je pronađen paket sa eksplozivnom napravom kućne izrade.

Policija je saopštila da su muškarci uhapšeni na nekoliko stotina metara od generalnog konzulata Rusije u Odesi, gdje se u tom trenutku održavao protest.

Na sajtu ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova objavljene su i fotografije sumnjive eksplozivne naprave, čiji se sadržaj trenutno ispituje.

Na fotografijama se vidi crna plastična kesa sa dvije plastične boce napunjene providnom tečnošću. Flaše su povezane selotejpom, na koji su nalijepljene žice i kutija sa metalnim opiljcima, prenosi Tanjug.

Istražitelji sumnjaju da je taj metal trebalo da povrijedi ljude prilikom eksplozije.

Skoro 200 demonstranata, među kojima su neki nosili simbole radikalne grupe Desnog sektora, okupilo se danas ispred konzulata zahtijevajući da se skine ruska zastava.

Porošenko nudi plan za privremeni prekid vatre

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je danas da će ponuditi plan da se na istoku Ukrajine uvede privremeni prekid vatre.

"Nadam se da će se to dogoditi ove sedmice", rekao je Porošenko na sastanku ukrajinskog Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu, prenosi Itar-tas.

Kako je javio Rojters, Porošenko je bezbjednosnim zvaničnicima prenio da je vladinim snagama dao zadatak da ove nedjelje ponovo uspostave kontrolu nad ukrajinskom granicom s Rusijom.

On je dodao da bi, kada ukrajinske snage uspiju da ponovo uspostave kontrolu nad granicom, trebalo razmotriti uvođenje privremenog prekida vatre, kao i napore neophodne za postizanje mirovnog plana, dodaje britanska agencija.

Galerija

Bonus video: