Princeza Leticija se priprema za ulogu španske kraljice

Potiče iz građanske porodice srednje klase. Leticija je po profesiji novinar. Ona i Felipe imaju dvije ćerke, Leonoru i Sofiju od Španije
277 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2014. 09:32h

Supruga novog španskog kralja, Leticija, princeza od Asturije, priprema se za ulogu buduće kraljice, a javnost od nje očekuje da će se odreći noćnih provoda i odlazaka na rok koncerte, u kafiće i alternativna pozorišta.

Španci očekuju da će moderna princeza, često u kožnoj jakni i farmericama, sada biti odgovorna kraljica.

"Njeni stalni izlasci su prošle godine pokrenuli glasine da je u braku s princom Felipeom nastala kriza. Kraljevska porodica joj je tada rekla da njeni izlasci ostavljaju utisak da nešto nije u redu", izjavio je Hose Apesarena, autor nedavno objavljenje knjige o Felipeu i Leticiji.

Leticija Ortis (42) udala se za Felipea 2004. godine, poslije prvog braka s jednim piscem i profesorom književnosti s kojim nema djecu.

Potiče iz građanske porodice srednje klase. Leticija je po profesiji novinar. Ona i Felipe imaju dvije ćerke, Leonoru i Sofiju od Španije.

"Ona je žena ovog vremena, obrazovana i veoma kulturna. Kada se udala, Leticija nije bila svjesna kakvu će ulogu imati. Poslije deset godina braka shvatila je da je čeka ogromna odgovornost", rekao je španski novinar Kote Viljar.

Prema njegovim riječima, kada je u januaru kralj Huan Karlos najavio porodici da će se odreći prijestola u korist Felipea, princeza nije nijednom izašla u noćni provod, što je "najbolji dokaz da je svjesna odgovornosti koja je očekuje".

Princeza Leticija je inače najmanje popularan član kraljevske porodice. Mnogi je ocjenjuju kao hladnu i distanciranu osobu.

Huan Karlos je 2. juna izjavio da abdicira u korist Felipea, koji će u četvrtak biti krunisan poslije usvajanja zakona o nasljedstvu u španskom parlamentu.

Galerija

Bonus video: