Zaustaviti nasilje

Lavrov: Krize u Siriji, Iraku, Libiji i Ukrajini vještačke

Moskva je danas pozvala Kijev na razgovore o isporuci humanitarne pomoći ukrajinskom stanovništvu
6 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2014. 14:54h

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da su krize u Siriji i Ukrajini vještački stvorene da bi se promijenili režimi.

Krize u Siriji, Libiji, Iraku i Ukrajini stvorene su da bi se režimi promijenili i neophodno je pronaći načine da se one prevaziđu, rekao je Lavrov u razgovoru sa svojim slovenačkim kolegom Karlom Erjavecom, prenijela je ruska agencija Itar Tass.

Neophodno je, rekao je Lavrov, zaustaviti nasilje i započeti dijalog bez ikakvih preduslova.

Istovremeno, Moskva je danas pozvala Kijev na razgovore o isporuci humanitarne pomoći ukrajinskom stanovništvu, kojem je ta pomoć očajnički potrebna, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova poslalo je dopis ukrajinskom ministarstvu spoljnih poslova, u kojem je informisalo vlasti u Kijevu da stanovništvo i organizacije u istočnoj Ukrajini traže hitnu humanitarnu pomoć, prije svega ljekove, navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo potvrdilo je da je Rusija spremna da obezbijedi neophodnu pomoć stanovništvu istočnih regiona.

Ukrajinsko ministarstvo je u četvrtak saopštilo da je bolje da se Moskva fokusira na brojne zahtjeve za humanitarnom pomoći stanovništva Krima, na šta je rusko ministarstvo odgovorilo da je takvo saopštenje cinično, navela je agencija Itar Tass.