Kremlj: Putin će doći u Normandiju 6. juna

Na ceremoniji 6. juna očekuje se dolazak zapadnih zvaničnika, među kojima su američki predsjednik Barak Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2014. 08:23h

Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovaće obilježavanju 70. godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji, saopštio je danas Kremlj. To će biti prva prilika za direktan susret ruskog predsjednika sa zapadnim liderima od izbijanja krize u Ukrajini.

Na ceremoniji 6. juna očekuje se dolazak zapadnih zvaničnika, među kojima su američki predsjednik Barak Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Bijela kuća je saopštila da se Obama neće odvojeno sastati sa Putinom, ali je portparolka Bijele kuće ranije izjavila da "SAD ne očekuju da Fancuska ne pozove Putina na komemoraciju zbog onoga što se dešava u Ukrajini".

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Fransoa Oland pozdravili su vijest o Putinovom odlasku u Normadniju. Oland je juče rekao da je Putin dobrodošao na obilježavanje 70. godina od iskrcavanja saveznika. "Možemo da imamo nesuglasice s Vadimirom Putinom, ali ja ne zaboravljam i nikad neću zaboraviti da je ruski narod dao milione života" tokom Drugog svjetskog rata, rekao je Oland.

Bonus video: