Oland uprkos ukrajinskoj krizi: Putin je dobrodošao u Normandiju

I francuski ministar odbrane Žan Iv le Drijan je rekao da ostaje na snazi poziv ruskom predsjedniku Putinu da prisustvuje cermonijama
0 komentar(a)
Fransoa Oland, Foto: Reuters
Fransoa Oland, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2014. 11:56h

Predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin dobrodošao na ceremonijama obilježavanja 70. godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiju (Dan D) u junu.

"Možda imamo neslaganja sa Vladimirom Putinom, ali ja nijesam zaboravio i nikada neću zaboraviti da je ruski narod dao milione života tokom Drgog svjetskog rata", rekao je Oland francuskoj televiziji Frans 2, prenio je AFP.

I francuski ministar odbrane Žan Iv le Drijan je rekao da ostaje na snazi poziv ruskom predsjedniku Putinu da prisustvuje cermonijama povodom obilježavanja 70. godišnjice Dana D, prenio je Itar Tas s.

"Kako Francuska može da ne pozove ruskog predsjednika, ako ima u vidu da je ruski narod pretrpio velike gubitke na bojištima tokom Drugog svetskog rata", istakao je Le Drijan.

U međuvremenu, ambasador Rusije u Parizu izjavio je da će predsjednik Rusije prisustvovati ceremoniji obilježavanja Dana D u Normandiji 6. juna.

Ceremonija povodom 70. godišnjice Dana D biće održana u Normandiji 6. juna, a prisustvovaće im britanska kraljica Elizabeta II, njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.

Bonus video: