izbori 25. maja

Ukrajinka s puškom u ruci želi da postane gradonačelnica Kijeva

Prema anketama koje su rađene mjesec dana prije izbora, Kličko je imao 25 odsto podrške glasača, Orobets 12 odsto, dok je preostalo troje kandidata imalo znatno manje
3 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2019. 20:46h

Među pet kandidata koji se bore za mjesto novog gradonačelnika glavnog grada Ukrajine je i crvenokosa 32-godišnja Lesja Orobets, koja se naoružala za izbornu kampanju.

Glavni favorit za novog gradonačelnika Kijeva smatran je Vitalij Kličko, bivši bokser, ali on u tome nije uspio prilikom posljednjeg pokušaja.

Lesja Orobets je jedna od najmlađih članova ukrajinskog parlamenta, a prvi put je izazvala veću pažnju kada je nakon pogibije prvih ukrajinskih demonstranata obukla neprobojan prsluk kako bi upozorila na opasnost nasilja, piše Jutarnji list.

Ta fotografija je postala hit na društvenim mrežama, a ukrajinska političarka ponovo se nakon toga pojavila u medijima u majci na kojoj je pisalo "Ukraine: Fuck Corruption".

Prema anketama koje su rađene mjesec dana prije izbora, Kličko je imao 25 odsto podrške glasača, Orobets 12 odsto, dok je preostalo troje kandidata imalo znatno manje.

Izbori u Kijevu održavaju se 25. maja, kada će Ukrajinci birati i novog predsjednika koji bi trebalo da zamijeni svrgnutog Janukoviča.

Lesja Orobets je na Facebooku objavila fotografiju na kojoj je imala 16 godina i bila naoružana

Galerija

Preporučujemo za Vas