Francuski sveštenik silovanjem i mučenjem istjerivao đavola?

Žrtve su izjavile da su mučene uz korišćenje metle, četkice za zube i makaza tokom rituala, navodi list "Parizijen"
0 komentar(a)
Katolički sveštenik, Foto: Shutterstock
Katolički sveštenik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2014. 15:27h

Francuski sveštenik jedne ultrakonzervativne katoličke sekte optužen je za silovanje i mučenje koje je počinio tokom izvođenja egzorcizma nad tri učiteljice.

Versajski tužilac Vensan Leklu rekao je da je 40-godišnji sveštenik sekte pod nazivom "Društvo svetog Pija Desetog", čiji identitet nije otkriven kako bi se zaštitile žrtve, optužen juče i stavljen u pritvor, prenosi AFP.

On se suočava sa optužbama za teško silovanje, mučenje i "varvarske činove" tokom napada nad trima učiteljicama u privatnoj vjerskoj školi u zapadnom predgrađu Pariza.

Tužilac nije želio da pruži više detalja, ali je francuski list "Parizjen" (Le Parisien) danas prenio da su se napastvovanja dogodila u jesen 2010. godine u školi "Notr-Dam de la Sablonijer" kojom upravlja ta sekta.

Sveštenik je, prema pisanju tog lista, najprije silovao jednu učiteljicu tokom "istjerivanja đavola" kako bi je očistio od "zla" nanijetog u ranijem seksualnom napadu, a potom je iskoristio svoj "duhovni uticaj" kako bi ubijedio druge dvije učiteljice da se podvrgnu sličnom ritualu.

Žrtve su izjavile da su mučene uz korišćenje metle, četkice za zube i makaza tokom rituala, navodi pariski list.

Sveštenik je, tokom ispitivanja u policiji, tvrdio da nikakav napad nije počinjen, rekavši da je samo "simulirao" seksualni čin.

"Društvo svetog Pija Desetog" je grupa fundamentalističkih katolika koja se snažno protivi liberalnim reformama Katoličke crkve koje je nametnuo Drugi vatikanski savjet 1960-ih godina.

Ovu grupu, koja broji 600.000 sljedbenika u 62 zemlje, osnovao je 1970. godine francuski biskup Marsel Lefevr, a prate je optužbe za antisemitizam i krajnje desničarsku orijentaciju, navodi francuska agencija.

Bonus video: