Solar Impuls 2

Avion na sunčevu energiju: "Zaštititi ljudska bića"

"Uvijek govorimo da treba da zaštitimo prirodu, ali ne brinite, ona može samu sebe da sačuva", rekao je Bertrand Pikar, jedan od konstruktora
55 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2019. 01:21h

Eksperimentalni avion sa ljudskom posadom, koji ne pokreće fosilno gorivo već energija Sunca, predstavljen je danas u Pajernu u Švajcarskoj.

Švajcarski konstruktori i piloti "Solar impulsa 2", Bertran Pikar i Andre Boršberg, poručili su tokom svečanog otkrivanja letilice da taj avion, koja svoja četiri električna motora sa propelerima napaja preko više od 17.000 foto-naponskih ćelija, predstavlja nadu u mogućnost čistih tehnologija i obnovljivih izvora energije da jednog dana zaštite ljudsku vrstu.

"Uvijek govorimo da treba da zaštitimo prirodu, ali ne brinite, ona može samu sebe da sačuva. Ukoliko jednog dana na planeti ne bude više ljudi, priroda će nastaviti da živi. Zato moramo da zaštitimo ljude od svih problema koji mogu da unište ljudska bića. Zato je podrška ovom projektu veoma važna", poručio je Pikar.

Zadatak koji su Pikar i Boršberg postavili sebi tokom narednih mjeseci jeste da što bolje pripreme letilicu i sebe, kako bi sredinom sljedeće godine obletjeli cijelu zemaljsku kuglu sa svega četiri ili pet slijetanja.

"Novina u ovom projektu jeste let preko okeana, koji će sigurno trajati barem pet dana i pet noći. Kada budemo poletjeli sa obala Kine, nećemo znati kakvo će vrijeme da nas očekuje, jer je pet dana predugačak period za prognozu. Moraćemo da pronađemo način da dođemo do druge obale po dobrom vremenu, jer ovaj avion mora da leti po relativno dobrom vremenu", izjavio je Boršberg Tanjugu.

On je podsjetio da je avion baziran na obnovljivim izvorima energije, što mu omogućava da leti nedjeljama i mjesecima, ali da je za let oko svijeta potrebno i pilot da bude sposoban za taj izazov.

Kako je objasnio, Pikar i on su se spremali na različite načine, koristeći jogu, meditacije, različite tehnike disanja...

"Namjeravamo da imamo kratke periode sna, od najviše 20 minuta, samo kada letimo iznad okeana. To smo trenirali u simulatorima letjenja i van njih, na velikoj nadmorskoj visini. Spavali smo šest puta po 20 minuta, tokom 24 sata, četiri dana zaredom. Tu naučiš mnogo o sebi i svako mora za sebe da pronađe način kako da to postigne", rekao je Boršberg.

Govoreći o izazovima s kojim se suočavao tim konstruktora, Boršberg je istakao da je najteži problem bilo napraviti što lakšu letilicu, ali i doći do najboljeg rješenja oko kojeg će se složiti svi učesnici projekta.

Kada je riječ o praktičnoj i svakodnevnoj upotrebi aviona na solarni pogon, Boršberg je ocijenio da će za to biti potrebno vrijeme i podsjetio da je trebalo da prođe 25 godina od prvog leta braće Rajt, do Lindbergovog preleta okeana, kao i još 25 godina da u avionu na istoj relaciji bude 100 putnika.

"Ista situacija je i ovdje. Ali šta možemo da uradimo jeste da tehnologiju, koja je razvijena na ovom projektu, primijenimo i u druge svrhe. Primjer je pjena koju koristimo za izolaciju pilotske kabine od hladnoće. Sada je koristimo u frižiderima širom svijeta kako bismo smanjili njihovu energetsku potrošnju kroz izolaciju. Primjena ovih tehnologija može da počne danas, ne mora da čeka do sjutra", zaključio je Boršberg.

Galerija