Rusija: "Glas Amerike" je uljez, prekidamo saradnju

"Oni kao da emituju iz podzemlja ili, u najmanju ruku, iz nekog drugog svijeta", rekao je Kiseljov o "Glasu Amerike" i radiju Slobodna Evropa
71 pregleda 0 komentar(a)
Glas Amerike, Foto: Screenshot (YouTube)
Glas Amerike, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.04.2014. 18:37h

Rusija prekinula emitovanje radio-stanice voice of America ("Glas Amerike"), saopštio direktor agencije "Rusija danas" Dmitrij Kiseljov, rekavši da predstavlja "uljeza na (ruskim) radio-talasima".

Kiseljov je dodao i da ugovor o emitovanju programa "Glasa Amerike" na radio-frekvenciji AM neće biti obnovljen.

"Rusija danas" neće sarađivati s Glasom Amerike", naglasio je Kiseljov, prenose RIA Novosti.

Kiseljov se nalazi na listi Rusa kojima su SAD uvele sankcije zbog, kako su obrazložile, uloge u promovisanju ruske aneksije Krima, prenio je AFP.

"Oni kao da emituju iz podzemlja ili, u najmanju ruku, iz nekog drugog svijeta", rekao je Kiseljov o "Glasu Amerike" i radiju Slobodna Evropa, koji se i dalje emituje u Rusiji, kroz partnersku stanicu.

"Ja te stanice smatram uljezima na našim talasima. Nema to nikakve veze sa slobodom govora, jer u njima nema ničeg originalnog", zaključio je Kiseljov.

Američki Odbor za medije saopštio je prošle nedelje da je Kiseljov prekinuo svaku saradnju s "Glasom Amerike".

On je toj stanici poslao pismo sa samo jednom rečenicom: "Prekidamo saradnju" i dodao da neće obnoviti ugovor.

Ruske vlasti su 2006. tražile od državnih stanica da prestanu da emituju programe "Glasa Amerike", što se nastavilo samo u Moskvi, na AM radio frekvenciji, po dogovoru s "Glasom Rusije", koju sada kontroliše Kiseljovljeva "Rusija danas".

Bonus video: