Putin: Sve mora biti urađeno kako bi se sirijske izbjeglice vratile u svoju zemlju

Putin je rekao da je Rusija spremna da nastavi da radi na pitanju rješavanja situacije u Ukrajini, i da će o tom pitanju diskutovati na sastanku, prenosi ruska agencija Tas
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2018. 18:06h

Rusija pridaje veliki značaj razvoju obostrano korisne saradnje sa Njemačkom, a energetika je jedan od naših prioriteta, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je u obraćanju medijima u zamku Mezeberg, na oko 70 km od Berlina, a prije početka sastanka sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekao da je Rusija spremna da nastavi da radi na pitanju rješavanja situacije u Ukrajini, i da će o tom pitanju diskutovati na sastanku, prenosi ruska agencija Tas.

Ruski lider je poručio da sve mora biti urađeno za sirijske izbjeglice kako bi se vratile u svoju zemlju.

Putin je rekao i da je Siriji potrebna pomoć za obnovu i kako bi se osigurao bezbjedan povratak izbjeglica svojim domovima.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je, prije početka zvaničnog sastanka rekla da bi Njemačka i Rusija trebalo da rade zajedno na pronalaženju rješenja u Ukrajini, kao i da humanitarna kriza u Siriji mora biti izbjegnuta.

Prije dolaska u Berlin, ruski predsjednik je ranije tokom dana boravio u Austriji, kao gost na svadbi ministarke vanjskih poslova Austrije Karin Knajsel.

Galerija

Bonus video: