Putinova popularnost najveća u pet godina

Mogućnost statističke greške u anketi ne premašuje 3,4 odsto, prenio je Itar-Tass
6 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.03.2014. 14:44h

Popularnost ruskog predsjednika Vladimira Putina najviša je u posljednjih pet godina, rezultat je ankete koju je 15. i 16. marta uradio Ruski istraživački centar za javno mnjenje (VCIOM).

Prema danas objavljenim rezultatima ankete, politiku svojih vođa odobrava 75,7 odsto ispitanika ili 1.600 anketiranih u 130 ruskih gradova i mjesta, prenijela je ruska agencija Itar-Tas s.

Teška politička situacija u Ukrajini i pripreme za referendum na Krimu, dovele su popularnost Putina u sam vrh, smatraju ruski sociolozi. Šezdeset i tri odsto anketiranih smatra da su to bili glavni događaji protekle nedjelje.

Pored toga, još 32 odsto ispitanika je dalo podršku vlastima nakon trijumfa paraolimpijskog tima Rusije na Zimskim igrama u Sočiju.

Istraživanje je pokazalo da je Putinova popularnost porasla za 11,4 odsto u proteklih mjesec dana, a 15,1 odsto u odnosu na 1. januar ove godine.

Rejting Putina je znatno porastao među žiteljima Moskve i Sankt Peterburga proteklih mjeseca i sada je dostigao 71,3 odsto, što je najvise u posljednjih pet godina.

Mogućnost statističke greške u anketi ne premašuje 3,4 odsto, prenio je Itar-Tass.

Bonus video: