Ruski voditelj prijeti: Rusija može pretvoriti SAD u radioaktivni pepeo

"Od tada je Obama počeo da zove Putina češće, a njegova je kosa još više posijedjela. Je li to slučajnost? Kako bilo, Obama ne želi direktan rat s Rusijom"
43 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2014. 12:42h

Dmitrij Kiseljov, poznati TV voditelj, zaprijetio je ruskim nuklearnim udarom SAD u svojoj emisiji "Vijesti nedjeljom".

"Rusija je jedina zemlja na svijetu koja može pretvoriti SAD u radioaktivni pepeo. Ne znam da li je to slučajnost, ali Obama je nazvao Putina 21. januara i vjerovatno ponovno pokušao da izvrši pritisak na njega.

Ali, već drugog dana, 22. januara, službeni list ruske Vlade objavio je članak u kome jasno i detaljno objašnjava kako naš sistem nuklearne osvete radi. Zove se 'Perimetar'. U SAD ima nadimak 'Mrtva Ruka'. Zapravo, preporučujem da ga pročitate", rekao je voditelj, prenosi Rojters.

Iza njega je emitovana grafika nuklearnog napada. Kiseljov je za to vrijeme objašnjavao kako Rusija u bilo koje doba može napasti svoje neprijatelje.

"Od tada je Obama počeo da zove Putina češće, a njegova je kosa još više posijedjela. Je li to slučajnost? Kako bilo, Obama ne želi direktan rat s Rusijom", rekao je voditelj.

Primjedbe je Dmitrij Kiseljov uputio kada su SAD objavile da neće priznati rezultate referenduma na Krimu i zaprijetile novim sankcijama.

Galerija

Bonus video: