Krivokapić zabrinut zbog situacije u Ukrajini

On je pozvao Rusiju i Ukrajinu da preduzmu hitne korake na smirivanju situacije, dodajući da će Parlamentarna Skupština OEBS nastaviti da prati situaciju u Ukrajini
69 pregleda 15 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.03.2014. 16:18h

Predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić pozvao je sve članice te organizacije da poštuju principe i duh Helsinškog završnog akta, navodeći da je ozbiljno zabrinut zbog dešavanja u Ukrajini.

Krivokapić je, kako je navedeno u saopštenju OEBS-a, rekao da je ozbiljno zabrinut pogrošanjem situacije u Ukrajini, koja ugrožava bezbjednost i mir u cijelom regionu.

"Svako ugrožavanje suvereniteta države članice OEBS-a je kršenje Helsinškog završnog akta, koji propisuje poštovanje nepovredivosti granica i teritorijalnog integriteta članica, kao i nemiješanje u unutrašnje poslove i posvećenost mirnom rješavanju sporova. Nepoštovanje ovih obaveza je neopravdano", rekao je Krivokapić.

On je pozvao Rusiju i Ukrajinu da preduzmu hitne korake na smirivanju situacije, dodajući da će Parlamentarna Skupština OEBS nastaviti da prati situaciju u Ukrajini.

Bonus video: