Francuska se ne povlači iz kompanija Renault i Air France

“Isto važi i za Peugeot Citroen (PSA), iako za tu kompaniju investicioni plan nije određen”, rekao je Azema pred finansijskom komisijom Senata
0 komentar(a)
Pariz, Foto: Shutterstock
Pariz, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.02.2014. 08:48h

Država će povući kapital iz kompanije Renault i avioprevoznika Air France tek kada situacija u njima bude potpuno stabilizovana, saopštio je direktor Agencije za državni kapital Francuske (APE), David Azema.

“Isto važi i za Peugeot Citroen (PSA), iako za tu kompaniju investicioni plan nije određen”, rekao je Azema pred finansijskom komisijom Senata, prenosi Capital.ba.

Kao razlog za zadržavanje 15 odsto kapitala države u Renaultu, on je naveo činjenicu da to preduzeće još nije u potpunosti okončalo spajanje sa Nissanom i da država smatra korisnim da zadrži dio udjela dok hipoteka ne bude skinuta.

„Što se tiče Air Francea, država smatra da je korisno za stabilizaciju kompanije da još ne povuče svoj kapital”, naveo je Azema.

Država je spremna da uloži kapital u PSA, ali još ništa nije precizirano.

“Država neće uložiti kapital u PSA sve dok ne bude potpuno sigurna da je buduća strategija preduzeća pouzdana, kao i da njen razvoj garantuje uspjeh na tržištu”, rekao je Azema.