Kijev: Par se vjenčao dok bjesne protesti

"Odlučili smo da dođemo ovdje i vjenčamo se kako bismo iskazali podršku opozicionoj vladi"
8 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2014. 13:46h

Sukobi demonstranata i policije, barikade, nasilje na ulicama - sve su to slike koje posljednjih dana pristižu iz Ukrajine.

Međutim, jedan par je pokazao da ljubav ne poznaje krizu, niti teška vremena, pa su odlučili da se vjenčaju u centru Kijeva, a ljubav krunišu na barikadama.

Na svakom koraku su barikade, a nekoliko aktivista ubijeno je u sukobima u blizni glavnog kampa demonstranata koji se nalazi na Trgu nezavisnosti u Kijevu.

Međutim, ukrajinski par odlučio je da baš na tom mjestu izgovoriti sudbonosno da.

Nakon vjenčanja, popeli su se na barikade, dok je okupljena masa aplaudirala i skandirala.

"Odlučili smo da dođemo ovdje i vjenčamo se kako bismo iskazali podršku opozicionoj vladi. Mi volimo našu zemlju i volimo jedno drugo. Želimo mir, ne želimo pljačkaše u vladi već slobodnu zemlju", kazao je mladoženja.

Kriza u Ukrajini eskalirala je ove sedmice, kada su prijavljeni prvi smrtni slučajevi u protestima, koji su počeli prije dva mjeseca. Prema pojedinim izvještajima, tokom protesta poginula su četiri demonstranta i policajac.

Lider ukrajinske opozicije Arsenij Jacenjuk rekao je danas, nakon što mu je predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič ponudio mesto premijera, da je opozicija spremna da prihvati odgovornost za zemlju, ali ne i da odmah prihvati ponudu.

Jacenjuk je demonstrantima rekao da je opozicija spremna da odvede Ukrajinu u Evropsku uniju i da oslobodi zatvorenu liderku opozicije Juliju Timošenko, prenijela je agencija Rojters.

Jacenjuk je kasnije na Tviteru napisao: "Nema dila Janukoviču, završićemo ono što smo počeli. Građani odlučuju ko će biti lideri, a ne ti".

Galerija

Bonus video: