Svađa zbog budžeta

Tuča u parlamentu Ukrajine

Tokom rasprave o budžetu i novim zakonima, poslije teških riječi izbila je tuča
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2019. 17:34h

U ukrajinskom parlamentu danas je izbila tuča tokom rasprave o usvajanju državnog budžeta za 2014. godinu, u kojoj je jedan od poslanika vladajuće partije zadobio povrede glave.

Policija je pokrenula dvije krivične istrage zbog događaja koji su se odigrali, saopšteno je iz pres službe kancelarije državnog tužioca Ukrajine agenciji Ukrinform.

Istrage su pokrenute protiv nepoznatih osoba zbog napada na predsjedavajućeg parlamenta Voldimira Ribaka i prvog zamjenika Ihora Kaletnika, kao i napada na poslanika Partije regiona Volodimira Mališeva, kome su nanijete tjelesne povrede.

Opozicija je blokirala govornicu parlamenta kako bi protestovala zbog usvajanja državnog budžeta za 2014. godinu. Tom prilikom došlo je do nekoliko incidenta, u kojima je poslanik Mališev zadobio povredu glave, navela je ukrajinska agencija.

Ukrajinski parlament usvojio je takođe zakon, kojim se neodobreno postavljanje šatora, bina ili zvučnika na javnim mjestima kažnjava novčano do 640 dolara ili 15 dana zatvora.

U Ukrajini od novembra traju protesti nakon iznenadne odluke predsjednika Viktora Janukoviča da zamrzne veze sa EU i umjesto toga se okrene uspostavljanju bližih veza s Rusijom.

Galerija