Rusija: Uhapšeno pet ekstremista na jugu zemlje

Ruske vlasti su pojačale bezbjednosne mere širom zemlje, zbog prijetnji islamista napadima tokom Olimpijskih igara, prenosi Rojters.
0 komentar(a)
Rusija, antiterorizam, Foto: RIA
Rusija, antiterorizam, Foto: RIA
Ažurirano: 11.01.2014. 21:29h

U gradu Nalčik na jugu Rusije uhapšeno je pet članova zabranjene militantne grupe, a pronađen je paket u kojem se nalazila bomba ručne izrade i šrapnel, saopštio je Rojters.

Ruske vlasti su pojačale bezbjednosne mere širom zemlje, zbog prijetnji islamista napadima tokom Olimpijskih igara, prenosi Rojters.

Nacionalni antiteroristički komitet Rusije saopštio je da su bezbjednosne snage uhapsile pet članova zabranjene međunarodne terorističke organizacije, a da je tokom bezbjednosne operacije zaplijenjena municija, kao i granate i eksplozivne naprave ručne izrade, spakovane sa šrapnelima i spremne za upotrebu.

Nalčik, u podnožju planina Kavkaza, udaljen je oko 300 kilometara od Sočija, gdje će u februaru biti održane Olimpijske igre.

Ruske vlasti pojačale su bezbjednosne mere uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 7. februara, poslije nedavnih bombaških napada u Volgogradu, u kojima su 34 osobe poginule.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, nakon napada u Volgogradu, zaprijetio je da će svi teroristi u Rusiji biti “istrijebljeni”.

Predsjednik ruskog Olimpijskog komiteta saopštio je da su preduzete najviše moguće bezbjednosne mjere i da više od toga ne može da se učini.

U Sočiju je od utorka uvedena borbena pripravnost za 37 hiljada pripadnika bezbjednosnih snaga, zaduženih za bezbjednost u ruskom ljetovalištu dok traje Olimpijada.

Bonus video: