Le Pen: Učiniću sve da EU propadne

"Kako možemo da poboljšamo EU? Tako što ćemo dovesti do njene propasti. Očekujem samo jednu stvar od evropskog sistema, a to je da pukne", rekla je Le Penova
71 pregleda 11 komentar(a)
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2014. 19:18h

Liderka francuske desničarske stranke Nacionalni front, koja će, kako pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja, ostvariti dobar rezultat na izborima za Evropski parlament u maju, obećala je da će učiniti sve što je u njenoj moći da EU propadne.

Nacionalni front Marin Le Pen samo je jedna od nekoliko antiimigracionih i antievropskih stranaka čija popularnost raste u Evropi gdje su mnogi izgubili vjeru u sposobnost EU da doprinese izlasku iz velike ekonomske krize, navodi AFP.

"Kako možemo da poboljšamo EU? Tako što ćemo dovesti do njene propasti. Očekujem samo jednu stvar od evropskog sistema, a to je da pukne", rekla je Le Penova novinarima u sjedištu stranke u predgrađu Pariza Nanteru.

"Moramo čekati da sve propadne i doprinijeti tome ako je moguće da bismo ostvarili projekat Evrope slobodnih nacija", poručila je Le Penova koja je poslanik Evropskog parlamenta.

"A to se, naravno, može dogoditi samo nestankom ogromne većine postojećih struktura EU", kazala je ona.

Le Penova smatra da je Francuska izgubila suverenitet stvaranjem EU i zalaže se za ukidanje politike otvorenih granica u EU, kao i ukidanje zakona koji se donose u Briselu za zemlje članice EU.

Bonus video: