Tri žrtve nevremena u Velikoj Britaniji

Velika Britanija je suočena sa najgorim olujnim nevremenom u poslednjih 20 godina, a upozorenja na poplave su izdata u priobalnim oblastima Engleske, Velsa i Škotske
0 komentar(a)
Velika Britanija nevrijeme, Foto: Reuters
Velika Britanija nevrijeme, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2014. 14:03h

Najmanje troje ljudi je poginulo u nevremenu koje od prošle nedjelje vlada u Velikoj Britaniji, a očekuju se nove padavine, jaki vjetrovi i nove poplave.

Meteorolozi predviđaju danas udare vjetra od 113 kilometara na sat uz veliike talase na obalama Velsa, južne Engleske i Sjeverne Irske, prenio je AP.

Agencija za zaštitu životne sredine izdala je upozorenje za opasnost od izbijanje poplave u Dorsetu na jugozapadu Engleske, kao i još 300 upozorenja od izbijanja poplava u priobalnim oblastima Engleske, Velsa i Škotske.

Građani su upozoreni da moraju da zaštite sebe i svoju imovinu.

Velika Britanija je suočena sa najgorim olujnim nevremenom u poslednjih 20 godina, a upozorenja na poplave su izdata u priobalnim oblastima Engleske, Velsa i Škotske.

Zimsko nevrijeme, još od katoličkog Božića, ne napušta Britaniju, koja se od tada suočava sa serijom oluja.

U najvećoj opasnosti su priobalne oblasti, posebno u južnoj Engleskoj, koje su uz jaku oluju sa Atlantskog okeana suočene i sa rijetko visokom plimom i talasima, prenosli list "Gardijan".

Bonus video: