Delta Air Lines kao Deda Mraz

Tako je za 2 sata, koliko je trajao ovaj defekt, nekoliko stotina putnika uspjelo da rezerviše karte za "sitniš" i tako iskoristi "nenajavljeno postbožićno sniženje cijena"
0 komentar(a)
Delta air lines, Foto: News.delta.com
Delta air lines, Foto: News.delta.com
Ažurirano: 27.12.2013. 15:22h

Srećni putnici uspjeli su da zbog greške u kompjuterskom sistemu za prodaju karata kompanije Delta Air Lines, kupe karte po višestruko nižim i skoro simboličnim cenama.

Jučerašnji 26. decembar za neke od putnika na letovima kompanije Delta Air Lines u Americi bio je neki vid produžetka darivanja za Božić, jer su zbog greške u kompjuterskom sistemu avio-kompanije pogrešno prikazivane tarife za neke od letova.

Tako je za 2 sata, koliko je trajao ovaj defekt, nekoliko stotina putnika uspjelo da rezerviše karte za "sitniš" i tako iskoristi "nenajavljeno postbožićno sniženje cijena".

Povratni letovi između Misisipijai MIneapolisa su recimo u tom intrevalu prodavani po cijeni od 25 dolara, dok je povratna karta između Sinsinatija i Solt Lejk Sitija koštala 48 dolara, što je u prosjeku deset puta manje od regularne cijene od 400 dolara.

Predstavnik za štampu avio-kompanije iz Atlante je rekao da je problem poslije dva sata riješen, ali je potvrdio da će kompanija uvažavati kupljene karte po znatno nižim cijenama u periodu kada sistem nije funkcionosao ispravno, jer je to njihova greška.

Džeki Faneli je o problemu sa rezervisanjem karata saznao preko Fejsbuka od prijatelja i pokušao je da kupi kartu od Baltimora do Honolulua za 98 dolara u prvoj klasi, ali nije uspio.

"Izgleda da je to u mom slučaju bilo suviše dobro da bi bilo istinito, svake godine pokušavam da otputujem na Honolulu, ali ove godine to sigurno neće biti za manje od sto dolara.

"Izgleda kao da su Deltini programeri popili previše alkohola za Božić" šalili su se na račun kompanijskog propusta u komentarima na internetu.

Greška je vjerovatno nastala kada su admisnistratori sajta pokušali da unesu sniženje cijena karata od 10 i 20 dolara, ali je došlo do propusta, pa je nastao pravi haos.

Tako su se na internetu mogli pronaći komentari hvalisavaca koji su uspjeli da kupe i po 6 karata u prvoj klasi za Havaje za dvadesetak dolara.

Ovo nije prvi put da se greškom u sistemu bukiranja karata putnici "okoriste". U septembru je kompanija United Airlines imal slični defekt, kada su putnici u vremenu kada je sistem bio u kvaru mogli da kupe karte po cijenama od svega 5 do 10 dolara.

Bonus video: