Ukrajina: Kličko traži prijevremene predsjedničke izbore

Drugi lider opozicije Arsenij Jacenjuk upozorio je Janukoviča na posljedice ulaska Ukrajine u carinsku uniju bivših sovjetskih republika
3 komentar(a)
Vitalij kličko, Foto: Beta/AP
Vitalij kličko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.12.2013. 13:20h

Svjetski bokserski šampion i jedan od vođa ukrajinske opozicije Vitalij Kličko zatražio je danas raspisivanje prijevremenih predsjedničkih izbora u martu u cilju izlaska zemlje iz političke krize.

"Jedini izlazak iz političke krize je raspisivanje prijevremenih izbora", rekao je Kličko, lidera opozicionog pokreta UDAR, koji nedjeljama protestuje zbog odluke predsjednika Viktora Janukoviča da ne potpiše Sporazum o pridruživanju s EU, već da jača saradnju sa Rusijom.

Kličko je ocijenio da prevremeni izbori treba da budu održani u martu 2014. godine.

Viktor Janukovič je danas u Moskvi gdje razgovara sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Predsjednik je danas u Moskvi, a priča se da će se vratiti s novcem i nižom cijenom gasa. Pod kojim uslovom? Nadamo se da neće izdati nacionalne interese zemlje", rekao je Kličko.

Drugi lider opozicije Arsenij Jacenjuk upozorio je Janukoviča na posljedice ulaska Ukrajine u carinsku uniju bivših sovjetskih republika.

"Za njega je to karta u jednom pravcu. Ako to uradi, ne smije se vratiti iz Moskve", poručio je Jacenjuk.

Vitalij Kličko je ranije potvrdio da će biti kandidat na narednim predsjedničkim izborima koji po redovnoj proceduri treba da budu održani 2015. godine.

Bonus video: