Simens ulaže milijardu eura u Rusiju

U decembru 2009. godine Ruske željeznice i Simens su potpisali ugovor o razvoju i isporuci 38 prigradskih elektromotornih vozova "Lastočka" za prevoz putnika na Olimpijadi u Sočiju
0 komentar(a)
Simens, Foto: Thedroidguy.com
Simens, Foto: Thedroidguy.com
Ažurirano: 11.10.2013. 10:05h

Njemački koncern Simens planira da u naredne dvije godine realizuje u Rusiji projekte ukupne vrijednosti milijardu eura.

Koncern će, pored ostalog, učestvovati u modernizaciji ruske željezničke mreže, navedeno je u dokumentima pripremljenim za susret ruskog predsjednika Vladimira Putina s predsjednikom Simensa Džoom Kezerom.

Pregovara se o mogućnosti opremanja moskovskog metroa šinskim vozilima Simensove proizvodnje, ukazano je u dokumentu i dodato da koncern može da isporuči do hiljidu vagona i da sprovede lokalizaciju proizvodnje u Rusiji.

U decembru 2009. godine Ruske željeznice i Simens su potpisali ugovor o razvoju i isporuci 38 prigradskih elektromotornih vozova "Lastoćka" za prevoz putnika na Olimpijadi u Sočiju.

Koncern je spreman na široku saradnju u Rusiji i u oblasti obnovljivih izvora energije, kaže se u materijalima.

Simens takođe snabdjeva Rusiji modernim medicinskim uređajima, ultrazvučnim rendgen aparatima, ciklotronima i skenerima.

Bonus video: