Vladimir Putin kandidat za Nobelovu nagradu?

Komitet za dodelu Nobelove nagrade nije želio da komentariše ove navode ističući da se “imena kandidata drže u tajnosti”
15 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.10.2013. 10:40h

Javne ličnosti i poslanici ruske Dume pokrenuli inicijativu da imenuju Vladimira Putina za kandidata za Nobelovu nagradu za mir.

Oni smatraju da ruski predsjednik treba da bude kandidat za tu nagradu imajući u vidu njegove napore da se zaustavi rat u Siriji.

Prema riječima deputata Josifa Kobzona, ruski predsjednik je “više dostojan” te nagrade, nego njen raniji dobitnik američki predsednik Barak Obama “koji je podržao agresivne akcije SAD”, prenijele su Ria novosti.

Koordinator Međunarodnog pokreta za zaštitu prava naroda Beslan Kobahija ocenio je da je Putin “bez sumnje ličnost 2013. godine”, kao i da ne vjeruje da će predsjednik Rusije komentarisati ovaj predlog “zbog njegove skromnosti”.

Komitet za dodelu Nobelove nagrade nije želio da komentariše ove navode ističući da se “imena kandidata drže u tajnosti”.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da ukoliko ruski predsjednik treba da dobije priznanje za doprinos mirnom izlazu iz sirijske krize, onda treba sačekati konkretne rezultate.

Bonus video: