Tržište automobila

Folksvagen: Neće biti bolje

Finansijiski direktor Folksvagena vjeruje da će ove godine prodaja automobila u zapadnoj Evropi pasti na najniži nivo od 1993. godine
2 komentar(a)
Folksvagen, Foto: Database.com
Folksvagen, Foto: Database.com
Ažurirano: 09.09.2013. 20:05h

Poboljšanja na automobilskom tržištu zapadne Evrope u narednim godinama neće biti, smatra finansijski direktor Folksvagena Hans Diter Peč.

On je u intervjuu njemačkom listu Berze cajtung rekao da najveći evropski proizvođač automobila smanjuje troškove, i da unutrašnju strukturu kompanije pokušava da učini efikasnijom.

Pored toga, Folksvagen odlaže investicije jer očekuje slabu tražnju automobila u tom regionu u 2013. i narednih nekoliko godina, prenio je Finmarket.ru.

Finansijiski direktor Folksvagena vjeruje da će ove godine prodaja automobila u zapadnoj Evropi pasti na najniži nivo od 1993. godine.

I mada se primjećuje nekakva stabilizacija, Folksvagen ne prognozira bilo kakav začajniji rast tražnje u narednim godinama, rekao je on.

Peč je dodao da Folksvagen kao i ranije planira da ove godine ostvari operativni profit na nivou prošlogodišnjeg od 11,5 milijardi eura, a takođe i da poveća prodaju automobila u odnosu na 2012. godinu.