"Mistično iskustvo"

Benedikt XVI: Bog mi je rekao da napustim tron

Kako je objasnio bivši papa, što je više razmatrao harizmu svog nasljednika pape Franja, to je više shvatao da je njegova odluka da se povuče bila "Božja volja"
9 komentar(a)
Papa Benedikt XVI, Foto: Beta/AP
Papa Benedikt XVI, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.08.2013. 12:00h

Bivši poglavar Rimokatoličke crkve Benedikt XVI kazao je da je Bog bio taj koji mu je rekao da ode u penziju, prenosi katolička novinska agencija Zenit.

Kako je objasnio bivši papa, što je više razmatrao harizmu svog nasljednika pape Franja, to je više shvatao da je njegova odluka da se povuče bila "Božja volja".

Otkako je šokirao svijet objavom odlaska u penziju, Benedikt XVI je samo nekoliko ljudi primio u privatnu posjetu. Jedan od tih koji su ga posjetili pitao ga je zašto se odlučio na povlačenje. "Bog mi je to rekao", odgovorio je Benedikt, a prenosi Jutarnji list.

Benedikt XVI je takođe objasnio i da tu nije bilo riječi o ukazanju ili fenomenu sličnom tome, nego da bi se prije to moglo nazvati "mističnim iskustvom". Zatim je to opisao kao doživljaj u kom je Bog toliko porastao u njegovom srcu do "apsolutne želje da ostanem nasamo s njim, izolovan u molitvi".

Bivši kardinal Racinger ispričao je takođe svojim posjetiocima da, što više razmatra harizmu svog nasljednika, pape Franja, to više shvata da je njegova odluka da se povuče bila "Božja volja". Rekao je i da sa zadovoljstvom vidi da je Duh Sveti s njegovim nasljednikom.

Preporučujemo za Vas