Pucnjava u Njemačkoj: Ubio dvoje i ranio petoro, pa oduzeo sebi život

"Tačan kontekst, motivi i kako su se događaji odvijali za sada su još nejasni", rekao je portparol policije za njemačku agenciju DPA
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2013. 08:29h

Najmanje dvije osobe su ubijene, a pet ih je ranjeno kada je nepoznati muškarac pucao u restoranu u malom gradu na jugozapadu Njemačke, saopštili su policijski izvori.

Napadač je, iz za sada nepoznatih razloga, počeo da puca u jednom restoranu u Dosenhajmu, u pokrajini Baden-Virtemberg, gdje se održavao sastanak, precizirala je policija.

"Tačan kontekst, motivi i kako su se događaji odvijali za sada su još nejasni", rekao je portparol policije za njemačku agenciju DPA.

Prema prvim podacima iz istrage, izgleda da je čovjek nakon svađe pucao na dvije osobe, a zatim sebi oduzeo život, prenio je AFP. U pucnjavi je ranjeno pet ljudi, od kojih neki teško.

Policija je dobila poziv za intervenciju oko 19.00 časova, a u trenutku incidenta u restoranu je bilo oko dvadeset osoba. Ovo je drugi oružani incident u Njemačkoj u posljednja dva dana.

Juče je susjednoj pokrajini Bavarskoj naoružani čovek ušao u zgradu opštine u mestu Ingolštatu i držao troje ljudi zatočene više sati.

Situacija je razriješena hapšenjem otmičara, a taoci su oslobođeni bez povreda

Galerija

Bonus video: