U Srbiji zaplijenjena imovina Berezovskog

Rusko tužilaštvo je do sada zaplijenilo imovinu Berezovskog u Rusiji i izdejstvovalo zapljenjivanje njegove imovine u Ukrajini i na Balkanu
51 pregleda 1 komentar(a)
Boris Berezovski, Foto: Beta/AP
Boris Berezovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2013. 12:35h

Vlasti Srbije ispunile su zahtjev ruskog tužilaštva i zaplijenile imovinu pokojnog oligarha Borisa Berezovskog vrijednu oko 300 miliona USD.

"Na zahtjev državnog tužilaštva u Srbiji je zaplijenjeno sedam preduzeća koja su pripadala Berezovskom, a čija je vrednost 300 miliona USD", rekao je za RIA Novosti zamjenik ruskog državnog tužioca, Aleksandar Zvjagincev, prenosi Tanjug.

Advokat koji zastupa interese Berezovskog je za agenciju Interfaks rekao da ne raspolaže informacijom o zapljeni imovine.

Zamjenik tužioca Ruske federacije nije naveo o kojim se preduzećima radi u kojima su zamrznute akcije Berezovskog.

Rusko tužilaštvo je do sada zaplijenilo imovinu Berezovskog u Rusiji i izdejstvovalo zapljenjivanje njegove imovine u Ukrajini i na Balkanu.

Berezovski je krajem marta nađen mrtav u svojoj vili u Velikoj Britaniji i prema do sada dostupnim informacijama radi se o samoubistvu. U Rusiji je pred nekoliko sudova u odsustvu osuđen na višegodišnje zatvorske kazne za iznuđivanje, prevaru, prekoračenje službene dužnosti, pranje novca.

Od 2000. godine je živio u Velikoj Britaniji gdje je dobio i politički azil.

Berezovski je važio za nekog neko ko je Vladimiru Putinu pomgao da dođe na vlast, da bi na kraju postao najveći kritičar Kremlja.

Bonus video: