Merkel: Neću podnijeti ostavku

Merkel je kazala da želi da predvodi vladu cijele četiri godine drugog mandata i ostavila je otvorenom mogućnost da bi mogla ponovo da se kandiduje 2017. godine
2 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2013. 17:46h

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je spekulacije da bi mogla da podnese ostavku prije isteka trećeg mandata, ukoliko bude ponovo izabrana sljedećeg mjeseca.

Merkelova, kojoj je ovo drugi mandat na položaju njemačkog kancelara, kazala je da želi da predvodi vladu "četiri godine" i ostavila je otvorenom mogućnost da bi mogla ponovo da se kandiduje 2017. godine, javio je AP.

Ona je ovaj komentar dala u interevjuu za televiziju ZDF, odbacujući spekulacije da bi mogla da se povuče ranije kako bi otvorila put za nasljednika.

Prva žena kancelar Njemačke odbacila je i navode o obnavljanju velike koalicije iz njenog prvog mandata, kada su njeni konzervativci vladali zemljom zajedno sa socijaldemokratama, koji su sada opozicija.

Ministar finansija Per Štajnbrik glavni je protivkandidat Merkelovoj na opštim izborima koji će biti održani 22. septembra.

Bonus video: