Gorbačov demantovao navode o svojoj smrti

U srijedu uveče napadnut je Tviter nalog na njemačkom jeziku ruske državne agencije Ria Novosti i tada je objavljeno da je Gorbačov preminuo u jednom kafeu u gradu Jekaterinburg
1 komentar(a)
Mihail Gorbačov, Foto: Telegraph
Mihail Gorbačov, Foto: Telegraph
Ažurirano: 08.08.2013. 10:20h

Posljednji predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov demantovao je danas navode o svojoj smrti, objavljene na društvenoj mreži Tviter.

"Uzaludno se nadaju. Živ sam i dobro se osjećam", rekao je 82-godišnji Gorbačov ruskom listu Novaja Gazeta.

On je rekao da je širenjem informacija o njegovoj smrti neko "ili želio da promoviše svoj sajt ili je izvršio nečiji zadatak".

U srijedu uveče napadnut je Tviter nalog na njemačkom jeziku ruske državne agencije Ria Novosti i tada je objavljeno da je Gorbačov preminuo u jednom kafeu u gradu Jekaterinburg.

Agencija Ria Novosti je saopštila da je vijest povučena sa njenog Tviter naloga pet minuta pošto je emitovana, kao i da će od ruskog tužilaštva i državne službe za bezbjednost tražiti da o slučaju bude pokrenuta istraga.

Mihail Gorbačov boluje od dijabetesa, a nedavno je bio u bolnici na redovnoj kontroli. U posljednje vrijeme je u više navrata kritikovao ruskog predsjednika Vladimira Putina i poručio mu da treba da ode sa vlasti.

Bonus video: