Autobus sa nadvožnjaka sletio u provaliju, najmanje 38 osoba poginulo

Neki italijanski mediji prenosi da su se putnici vraćali s hodočašća u Napulju, a neki da je riječ o grupi putnika koja se vraćala iz toplica pored Beneventa
54 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 08:02h

Najmanje 38 osoba poginulo je sinoć u padu autobusa u provaliju na jugu Italije, nedaleko od grada Avellina. Kako prenose talijanski mediji, 10 osoba je hospitalizovano. Neke su u kritičnom stanju.

Autobus sa 50 putnika sletio je sa nadvožnjaka na autoputu A116 u 30-metarsku provaliju. Prije izlijetanja je udario u nekoliko vozila.

Veliki broj spasilaca je izvlačio žrtve sa nepristupačnog terena. U autobusu je bilo i djece, a među poginulima je i vozač. Broj mrtvih do jutra je porastao na 38.

Neki italijanski mediji prenosi da su se putnici vraćali s hodočašća u Napulju, a neki da je riječ o grupi putnika koja se vraćala iz toplica pored Beneventa.

Policija navodi da je uoči nesreće saobraćajna signalizacija na tom dijelu sautoputa vozače upozoravala na usporeni saobraćaj.

Uzroci nesreće zasad nisu poznati. Očevici kažu da je autobus vozio normalnom brzinom i da je iznenada počeo da udara u druga vozila, nakon čega je izletio sa ceste.

Neki od svjedoka navode da su čuli zvuk nalik na zvuk pucanja gume na autobusu, što bi mogao biti razlog iz kojeg je vozač izgubio kontrolu nad njim.

Galerija

Bonus video: