INFORMATIČKA BEZBJEDNOST BILA NA UDARU

Putin: Tokom Mundijala spriječeno gotovo 25 miliona sajber napada

Kremlj je naveo da je ruski predsjednik to izjavio tokom sinoćnjeg sastanka sa članovima savjeta bezbjednosti organizovanog za potrebe Mundijala, koji je juče okončan pobjedom Francuske nad Hrvatskom
0 komentar(a)
Vladimir Putin (Art), Foto: Bum Magazin
Vladimir Putin (Art), Foto: Bum Magazin
Ažurirano: 16.07.2018. 07:34h

Vladimir Putin izjavio je da je Rusija tokom trajanja Svjetskog prvenstva u fudbalu spriječila skoro 25 miliona sajber napada i drugih kriminalnih akata.

Kremlj je naveo da je ruski predsjednik to izjavio tokom sinoćnjeg sastanka sa članovima savjeta bezbjednosti organizovanog za potrebe Mundijala, koji je juče okončan pobjedom Francuske nad Hrvatskom.

Tass prenosi da je Putin takođe iznio podatke o tome da je tokom priprema za Mundijal provjereno više od dva miliona ljudi i skoro 200 infrastrukturnih objekata.

Putin je naveo da tokom Svjetskog prvenstva nije bilo nikakvih ozbiljnih incidenata. "Veoma je važno napomenuti da nije bilo nijednog velikog incidenta tokom čitavog trajanja ovog događaja", poručio je predsjednik Rusije, prenosi Tanjug.

On je takođe rekao da je skoro 130 predstavnika specijalnih službi iz 34 zemlje učestvovalo u naporima za održavanje bezbjednosti tokom Mundijala.

Preporučujemo za Vas