Tramp: Veliku štetu odnosima Vašingtona i Moskve nanosi namješteni lov na vještice

Upitan kako će na sastanku s Putinom pristupiti pitanju ruskog pripajanja ukrajinskog poluostrva Krim, Tramp je izbjegao da precizno odgovori
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2018. 16:13h

Predsjednik SAD Donald Tramp ocijenio je danas da odnosima Vašingtona i Moskve veliku štetu nanosi, kako je naveo, "namješteni lov na vještice" - istraga specijalnog savjetnika Roberta Milera o miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016. godine.

Tramp je tokom posjete Velikoj Britaniji, na konferenciji za medije s premijerkom Terezom Mej, rekao da istraga eventualne povezanosti njegovog izbornog štaba s Moskvom šteti američko-ruskim odnosima pred samit s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u ponedjeljak u Helsinkiju, prenosi Asošiejted pres.

Upitan kako će na sastanku s Putinom pristupiti pitanju ruskog pripajanja ukrajinskog poluostrva Krim, Tramp je izbjegao da precizno odgovori.

"Vidjećemo šta će se dogoditi", kazao je šef Bijele kuće.

Tramp je naveo da će s Putinom otvoriti pitanje miješanja Rusije u američke predsjedničke izbore na kojima je izabran za predsjednika.

Američke obavještajne agencije zaključile su da se Rusija miješala u izborni proces kako bi pomogla Trampu da pobedi kandidatkinju demokrata Hilari Klinton. Putin negira da se Moskva miješala.

Predsjednik SAD je dodao da će s Putinom razgovarati o brojnim temama, od kojih je izdvojio Ukrajinu, Siriju, druge djelove Bliskog istoka i nuklearnu proliferaciju.

Bonus video: