Babiš: Neću nikada podnijeti ostavku

Opozicione stranke odlučile su da se ujedine u pokretanju predloga izglasavanja nepovjerenja vladi premijera. Predlog bi mogao 23. novembra da bude predstavljen češkom parlamentu
0 komentar(a)
Andrej Babiš, Foto: Reuters
Andrej Babiš, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2018. 17:40h

Češki premijer Andrej Babiš, optužen za pronevjeru evropskih fondova i koji je poslao sina na Krim kako bi ne bi bio ispitan u toj aferi, izjavio je danas da neće nikad podnijeti ostavku.

"Neću nikada podnijeti ostavku, nikada. Želim da to svi imaju na umu, nikada", rekao je Babiš novinarima i dodao da će jedino otići s vlasti u slučaju da bude smijenjen.

Opozicione stranke odlučile su da se ujedine u pokretanju predloga izglasavanja nepovjerenja vladi premijera. Predlog bi mogao 23. novembra da bude predstavljen češkom parlamentu.

Babiša optužuju da je evropske subvencije preusmjerio na farmu koju je prepisao članovima svoje porodice, među kojima i sinu, Andreju Babišu Mlađem. Češki premijer poriče optužbe.

Babiš je ove nedjelje pod velikim pritiskom nakon što je njegov sin za jedan portal rekao da ga drže na Krimu da bi spriječili da bude ispitan u tom slučaju.

Češki premijer je to porekao, rekavši da se njegov sin, koji živi u Švajcarskoj i mentalno je bolestan, na Krimu nalazi dobrovoljno.