Bez posla 2.500 njih

Atina: Novinari nacionalnog servisa ne napuštaju zgradu TV

Hiljade demonstranata je čitavu noć provelo ispred centrale ERT-a pružajući podršku novinarima koji su televizijski i radio program nastavili da emituju preko Interneta
1 komentar(a)
grčka televizija, Foto: Beta/AP
grčka televizija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.06.2013. 10:18h

Novinari privremeno ugašene grčke državne televizije i radija su odbili da napuste centralu te medijske korporacije - ERT.

Nakon što im je rano jutros ugašen televizijski i radio signal nastavili su sa emitovanjem preko Interneta.

Grčka vlada je saopštila da će privremeno ukinuti državnu televiziju i radio zbog štednje, navodeći kao razlog potrebu da se u vrijeme velike finansijske krize koja u toj zemlji ne popušta već šestu godinu zaredom smanji "nevjerovatno rasipanje sredstava".

Bez posla ostaje 2.500 radnika.

Hiljade demonstranata je, međutim, čitavu noć provelo ispred centrale ERT-a sjeverno od Atine, pružajući podršku novinarima koji su televizijski i radio program nastavili da emituju preko Interneta.

Sindikat novinara je pozvao na 24-časovni štrajk tokom kojeg bi bilo obustavljeno i emitovanje vijesti privatnih televizijskih stanica, dok koalicioni partneri u vladi, koji pripadaju lijevom centru, zahtijevaju da odluka o gašenju televizije bude ukinuta.

Preporučujemo za Vas