Britanska policija kaže da nije štitila Džimija Sevila

Prema navodima policije, Sevil je počinio ukupno 126 napada, uključujući 34 silovanja, a njegova najmlađa žrtva imala je svega osam godina
1 komentar(a)
Džimi Sevil, Foto: Beta/AP
Džimi Sevil, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.05.2013. 08:13h

Policija iz rodnog grada voditelja Džimija Sevila saopštila je da nema dokaza da su ga njeni službenici štitili od hapšenja ili procesuiranja u bilo kom slučaju seksualnog zlostavljanja.

Sevil, koji je umro 2011, godine, bio je izuzetno popularan 1970-ih i 1980-ih godina kao voditelj muzičke emisije "Top ov d pops" i dečjeg programa "Džimi će to popraviti", a zbog humanitarnog rada kraljica Elizabeta II ga je proglasila za viteza.

Prema navodima policije, Sevil je počinio ukupno 126 napada, uključujući 34 silovanja, a njegova najmlađa žrtva imala je svega osam godina.

Kako piše "Njujork Tajms", istraga u policiji je pokazala da je Sevil imao bliske odnose sa policajcima u Lidsu, ali da nema dokaza da je zbog toga on pošteđen procesuiranja.

"Sevil je imao prijatelje policajce, ali i prijatelje advokate, doktore i prijatelje mnogih drugih profesija", navodi se u izvještaju.

Bonus video: