Donor sperme silovao djevojke kojima je obećao da će im pomoći da zatrudne

Raivič je neuronaučnik, stručnjak za fetalnu medicinu. Donorske usluge je nudio internetu pod imenom Frenk Kalman
89 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2013. 12:57h

Univerzitetski profesor Genadij Raivič (50), koji tvrdi da je donirao spermu za začeće 49 djece, uhapšen je zbog sumnji da je seksualno zlostavljao djevojke kojima je obećao da će im pomoći da zatrudne. Profesora su prijavile dvije žene u 20-im godinama od kojih je jedna nosi njegovo dijete. Policija je kasnije otkrila i treću žrtvu.

Vjeruje se da je neuronaučnik, stručnjak za fetalnu medicinu, nudio donorske usluge na internetu pod imenom Frenk Kalman. Nudio je i ljekarske usluge. Sve je bilo besplatno u svrhu "darivanja roditeljstva".

Raivič ima troje djece sa partnerkom u Njemačkoj. U januaru je dao intervju za novine pod pseudonimom.

"Sve žene znaju koliko sam puta učestvovao u očinstvu", rekao je tada donor iako nije poznato jesu li sva djeca rođena u Velikoj Britaniji. Prema britanskom zakonu, jedan donor može da donira spermu za maksimum deset porodica kako bi se spriječila mogućnost susreta bioloških srodnika. Prvi put je pomogao lezbijskom paru. Bile su oduševljene, a on je tada odlučio da besplatno pomogne i drugima.

Raivič za svoju uslugu nikad ne traži novac, eventualno putne troškove, piše Daily Mail.

"U srednjim sam 40-im godinama. Jevrej sam i imam troje svoje djece. Iako imam tamnu kosu i oči, heterozigot sam za djecu svjetlije kose i očiju, skoro polovima djece izgleda tako. Mislim da su djeca zabavna, obogaćuju život i bio bih srećan da doniram spermu lezbijskom paru, hetero paru ili ženi koja je sama. Volim da putujem", napisao je na web stranici.

Raivič dodaje da je najsrećniji što je pomogao ženi koja je dok nije upoznala njega potrošila 5.000 funti za neuspjelu vještačku oplodnju.

"Propalo je, pa je došla kod mene, da je besplatno oplodim", objasnio je donor. Raivič je pušten uz kauciju do suđenja, piše portal 24sata.hr.

Bonus video: