Berluskoni: Možda podržim protivničkog kandidata na izborima

Podršku je uslovio da partije levo od centra budu spremne za koaliciju i formiranje nove vlade sa njegovim desničarima
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.04.2013. 09:03h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da bi mogao da razmotri davanje podrške rivalskom kandidatu za predsfednika države.

Podršku je uslovio da partije levo od centra budu spremne za koaliciju i formiranje nove vlade sa njegovim desničarima, piše današnja Republika.

"Mi smo, svakako, spremni da to razmotrimo. Ako dogovorimo put do (izbora novog) predsfednika onda, s druge strane, treba nam velika koalicija (za formiranje nove vlade) s ministrima koje zajedno odaberemo. Inače, nema dogovora", rekao je 76-godišnji bivši italijanski premijer, prenosi AFP.

Lider Demokratske partije Pjer Luiđi Bersani sinoć je demantovao sve jasniju podfelu lijevog centra, najvećeg bloka u italijanskom parlamentu, zbog sve veće kritike na račun njegovog vođstva tokom političkog ćorsokaka u kojoj su zapali posle parlamentarnih izbora u Italiji u februaru.

I same demokrate su podijeljene oko toga da li da udruže snage sa svojim rivalima desno do centra bivšeg italijanskog premijera koji ističe da "velika koalicija" je jedini način da se prekine politička kriza nastala zbog nemogućnosti da se formira nova italijanska vlada.

Bonus video: