Neće biti objavljeno pismo koje je Berezovski poslao Putinu

"Ja ga nisam vidio, nisam ga čitao, ali sam 100 posto siguran da ono postoji i da ga je u Rusiju donio jedan ruski građanin prije nekoliko mjeseci"
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.04.2013. 11:01h

Pismo koje je ruski tajkun Boris Berezovski uputio predsjedniku Vladimiru Putinu donio je u Rusiju "jedan čovjek" prije nekoliko mjeseci,ali ono neće biti objavljno.

"Ja ga nisam vidio, nisam ga čitao, ali sam 100 posto siguran da ono postoji i da ga je u Rusiju donio jedan ruski građanin prije nekoliko mjeseci", rekao je šef administracije Kremlja Sergej Ivanov novinarima.

"Mi ne objavljujemo privatna pisma", dodao je on. Na pitanje da li je Putin odgovorio na to pismo, Ivanov je rekao da ličnu prepisku ne komentariše i da ne zna pojedinosti o tome, prenijela je agencija Itar-Tas.

Ranije je Putinov sekretar za štampu Dmitrij Peskov rekao da je "prije izvjesnog vremena Berezovski uputio pismo Putinu koje je lično napisao, u kojem je priznao da je načinio mnoge greške i zatražio od Putina da mu oprosti". Oligarh je takođe zatražio od Putina da mu dozvoli da se vrati u otadžbinu.

Tijelo Berezovskog pronađeno je 23. marta u kupatilu njegove kuće u Askotu u engleskoj grofoviji Berkšir. Prema preliminarnim rezultatima istrage, uzrok njegove smrti moglo bi biti vješanje, a zvanični uzrok će biti objavljen za nekoliko nedjelja.

Prema jednoj od verzija, ruski oligarh je izvršio samoubistvo.

Bonus video: