Teška saobraćajna nesreća u Rusiji: Šest osoba stradalo

U autobus u kojem bila 31 osoba, uključujući 25 djece iz sirotišta u Sankt Peterburgu, udario je kamion koji je išao iz suprotnog pravca
0 komentar(a)
Saobraćajna nesreća Rusija, Foto: RIA Novosti
Saobraćajna nesreća Rusija, Foto: RIA Novosti
Ažurirano: 28.03.2013. 17:18h

U sudaru kamiona i autobusa koji je prevozio djecu, na sjeveroistoku Rusije šest osoba je poginulo, a 23 povrijeđeno, javlja RT.

U autobus u kojem bila 31 osoba, uključujući 25 djece iz sirotišta u Sankt Peterburgu, udario je kamion koji je išao iz suprotnog pravca. Autobus se poslije sudara zapalio i djelimično izgorio.

Poginulo je šest osoba od kojih četiri zaposlena u sirotištu i dva vozača, a povrijeđeno je 18 osoba od kojih 14 djece, saopštila je regionalna policija.

Vlasti Sankt Peterburga saopštile su da je u teškom stanju sedam osoba - tri odrasle osobe i četvoro djece. Prema podacima ministarstva za vanredne situacije, dvoje djece je na reanimaciji.

Za sada nisu poznati razlozi zbog kojih je kamion skrenuo i udario u autobus.

Sa 28.000 žrtava saobraćajnih nesreća godišnje Rusija je jedna od najgorih zemalja po bezbjednosti saobraćaja. Po posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, gotovo 1.000 djece godišnje pogine na putevima u Rusiji.

Bonus video: