Osveta supruge: Mužu uništila političku karijeru jer je natjerao na abortus i varao

Viki Prajs, supruga bivšeg britanskog sekretara za energiju i klimatske promene pred sudom potvrdila u dogovoru sa mužem, slagala policiju
86 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2013. 17:59h

U Velikoj Britaniji trenutno traje suđenje bivšem državnom sekretaru Krisu Hjunu, koji je 2003. godine napravio saobraćajni prekršaj, a zatim ga pripisao svojoj ženi, kako bi sačuvao ugled. Njih dvoje su godinama čuvali tajnu, ali kada je 2010. Hjun ostavio suprugu Viki zbog druge žene, ona je odlučila da sve iznese u javnost, zajedno sa još nekim "prljavim vešom" iz njihovog braka,prenosi Blic.

Viki Prajs, supruga bivšeg britanskog sekretara za energiju i klimatske promene, Krisa Hjuna (60), pojavila se pred sudom i potvrdila da je prije deset godina, u dogovoru sa mužem, slagala saobraćajnu policiju.

U martu 2003. godine Hjun je prekoračio dozvoljenu brzinu i dobio kaznu, ali je, kako bi sačuvao ugled, zamolio suprugu da kaže da je ona vozila i da njoj budu pripisana tri kaznena poena.

Naime, Britanac je već imao devet kaznenih poena, a dodatna tri bi značila oduzimanje dozvole. Baš u to vreme, Hjun je planirao da se kandiduje za političku poziciju, pa se trudio da ima besprekornu prošlost u svakom smislu.

Viki je u početku odbijala da prihvati poene na svoje ime, ali ju je suprug danima pritiskao.

"Kada je kazna stigla na našu adresu, uzeo je obrazac i olovku i rekao mi da moram da potpišem. Vidjela sam da je kazna već napisana na moje ime, tako da nisam imala izbora. Potpisala sam" objasnila je ekonomistkinja grčkog porijekla.

Tajna je godinama bila skrivena između dvoje supružnika. Međutim, kada ju je 2010. ostavio zbog svoje medijske savjetnice Karine Triminghem, nakon 27 godina braka, Viki je odlučila da se osveti Hjunu, pa je u intervjuu za "Sandej tajms" otkrila detalje prevare koju su zajedno izveli. Političar i portparolka su bili u tajnoj vezi dvije i po godine.

Zbog skandala koji je izbio u britanskoj javnosti, nekadašnji sekretar bio je primoran da podnese ostavku, iako je tvrdio da je njegova bivša supruga izmislila čitavu priču.

Viki je pred sudom u sredu iznijela još "prljavog veša" iz minulog braka sa Hjunom. Ispostavilo se da Karina Triminghem, žena zbog koje se okončala njihova zajednica, nije bila jedina ljubavnica sekretara. On je, navodno, varao Viki i prije nego što je dobio političku funkciju 2005. godine.

Najpotresnije od svega je što Hjunova bivša žena tvrdi da je 1990. godine ostala u drugom stanju, ali ju je on primorao da abortira, smatrajući da bi dijete u to vrijeme bilo loše za njegovu karijeru.

Hjun je tada bio uspešan novinar, koji se pripremao da se otisne u političke vode.

"Ja obožavam djecu, ali on nije htio ni da čuje. Govorio je da je loš trenutak, da bi to uništilo njegovu karijeru" izjavila je Viki pred sudom.

Par je kasnije dobio troje dece, ali, kako je istakla, ona nikada nije prežalila abortus. Kako prenosi "Dejli mejl", Hjunova djeca su prekinula kontakt sa njim nakon razvoda i skandala, a jedan od sinova je promijenio i prezime.

Govoreći o odnosu sa bivšim mužem, Viki Prajs se rasplakala, ali je i dalje ostala pri svim optužbama, a u prilog njenim tvrdnjama govore i snimci telefonskih razgovora sa Hjunom.

Galerija

Bonus video: