Belgija: U supermarketima zaplijenjeno 66 kilograma kokaina

Banane su stigle iz luke u Antverpenu, a kompanija za transport iz sjevernog dijela Belgije isporučila ih je različitim prodavnicama
0 komentar(a)
banane, Foto: Www.komonews.com
banane, Foto: Www.komonews.com
Ažurirano: 07.02.2013. 08:52h

Oko 66 kilograma kokaina zaplijenjeno je u kutijama sa bananama u šest supermarketa u Belgiji, prije nego što je voće stavljeno u prodaju, objavio je belgijski dnevnik "RTL.info".

U oktobru 2012. godine belgijska policija otkrila je u luci u Antverpenu kontejnere sa više od osam tona kokaina

"Ovo je treći put da je otkrivena droga skrivena u kutijama sa bananama. Uglavnom kada kutije sa bananama stignu u centrale, one se direktno distribuišu u maloprodajne objekte. To objašnjava zašto je droga otkrivena u šest prodavnica", objasnio je jedan od zaposlenih u supermarketu.

Banane su stigle iz luke u Antverpenu, a kompanija za transport iz sjevernog dijela Belgije isporučila ih je različitim prodavnicama.

Prethodni rekord iznosio je tri tone droge

Policija pokušava da provjeri da li je neko iz ove kompanije povezan sa ovim slučajem.

U oktobru 2012. godine belgijska policija otkrila je u luci u Antverpenu kontejnere sa više od osam tona kokaina, ulične vrijednosti od 500 miliona eura.

Kokain je bio sakriven u kontejneru sa bananama iz Ekvadora. To je bila po obimu najveća zaplena u Belgiji, a druga po količini u Evropi.

Prethodni rekord iznosio je tri tone droge koliko je bilo zaplijenjeno u luci u Antverpenu.

Bonus video: